Waterweg-Noord

Plantverkoop goede doel!

Donderdag 8 juli zijn de overgebleven plugplantjes 3 soorten munt, zoete bataat en salie afgeleverd bij Joke Cats van de Voedselbank Maassluis om uit te delen aan mensen die een (volks)tuin hebben of ze gewoon op hun balkon in een pot willen zetten. Vorig jaar zijn de overgebleven plugplantjes gepoot in de tuin van de Voedselbank Schiedam en daarvan hebben we gehoord dat ze het heel goed doen. Dus hopelijk komt het met deze plugplantjes ook helemaal goed.

Er zijn dus geen kruiden meer te koop als plug, maar nog wel in potjes (munt de 3 soorten), cola, verveine, salie, nog enkele peperplantjes, 3 grote planten Verveine, mooie grote Lepechinia hastata’s, donkerrode Penstemons, Echeveria’s (bloeien nu), Clerodendron (de pindakaasboom, 1 groot en een paar zaailingen, Koelreutheria zaailingen, Tulbaghia’s, jonge dahliaplantjes, acmellia planten, grote en kleine Nerine- en Hymenocallisbollen, knolbegonia’s, en nog van andere planten 1 of 2 stuks.

Waar ik zelf erg trots op ben zijn mijn fuchsiastekken Annabel. De oorspronkelijke plant was een gift van de Fuchsia Hobbyclub Westland en Annabel ziet er volgroeid zo uit.
Dus, heeft u nog lege plekken in de tuin, of zin in kruiden en/of een Annabel in een pot, bel of mail even en kom. Het streefbedrag is wel gehaald, maar dat is nog lang niet genoeg om de opleiding van een hond te kunnen financieren......

Er zijn ook via via Ginkgo zaailingen te koop. De eerste jaren gaat het prima in een kleine tuin en u kunt er een bonsai van maken, maar voor een volgroeide boom heeft u wel plek nodig. Onze eigen Ginkgo zaailing is in 30 jaar net zo hoog als het huis, maar nog steeds mooi, zeker in de herfst als hij prachtig geel verkleurt. Info bij mij.

Sinds we een hobbykas hebben is ons “platglasbakje” over. Het is niet van glas trouwens maar van dun doppelsteck. De maten zijn in centimeters: 99 lang, breed 59, hoogte voorkant 31, hoogte achterkant 43. Met een bovenkant uit hetzelfde materiaal in 2 delen.Wie heeft interesse in dit kasje? Voor een gift voor de Hulphond is hij van u.

Vriendelijke groeten, 

Thérèse Zwaard

pzwaard(at)caiway.nl