Waterweg-Noord

Al een aantal jaren “maak” ik waterkefir, gewoon van een kleine voorraad die een vriend van mij toen over had en vond dat het wel wat voor mij was om eraan te beginnen. Zo gezegd, zo gedaan en het bevalt me prima.

Een kenmerk van waterkefir is dat het zich vermenigvuldigt en ik heb van de kefirkorrels al diverse keren wat weggegeven. En nu snapt u het al, ik heb weer een aardige hoeveelheid over en geen mensen meer aan wie ik het nog cadeau kan doen, want iedereen heeft inmiddels ook al aan liefhebbers in hun omgeving weggegeven. Hopelijk kan ik hierbij een nieuwe bron aanboren om de kefir niet weg te hoeven gooien, want kefir kopen is trouwens aardig prijzig. Zelf maken kost alleen een klein beetje tijd, wat suiker en een gedroogde vrucht naar keuze. En het is doodeenvoudig te maken.

Dus, nu een oproepje aan alle aanstaande liefhebbers van waterkefir: meld je bij mij en kom een potje ophalen. Een gift voor de Hulphond wordt op prijs gesteld.

Als je op de onderstaande site kijkt dan kan je zien hoe je het kan maken. Ik trek me van de hoeveelheden nooit zoveel aan, als de kefirkorrels een te grote hoeveelheid worden dan gewoon een deel eruit laten en weggeven. Kefirkorrels kunnen trouwens goed bewaard worden in de koelkast of diepvries, ook dat staat in het stappenplan.

Let op: kefir kan niet tegen metaal. Dus een goede plastic zeef, lepels en trechter gebruiken en flessen met goede intacte doppen die niet roesten.

https://www.allesvoorkefir.nl/stappenplan-voor-het-maken-van-waterkefir/

Thérèse

pzwaard(at)caiway.nl