Waterweg-Noord

Update: Plantverkoop goede doel!

Update! Therese is nog lang niet door de planten heen.

Gelukkig heeft zij wel een goede bestemming gevonden voor de kruidenplanten! Deze worden geschonken aan de tuin van de voedselbank Schiedam! Mooi maatschappelijk initiatief.

Kijk voor de plantenlijst op de website.

 

Beste leden en andere belangstellenden,

Aangezien er niet zo veel mensen met vakantie gaan, wil ik nog een keer proberen wat planten aan de man te brengen voor het goede doel. Er zijn al heel wat planten verkocht aan mensen die ruimhartig hebben gedoneerd voor de Hulphond, maar er zijn nog plantjes en planten over die nog best een plekje in een nieuwe tuin verdienen.

Er zijn: kruidenplanten zoals verveine, rozemarijn, tijm, kaneelbasilicum met mooie bloemen, oregano, salie, zoete bataat, munt, jiaogulan=onsterfelijkheidskruid of vrouwenginseng*) en artemisia, curcumaplantjes, verbena hastata (blauw), mooie paprikaplanten van Els, 2 grote verveineplanten en niet te vergeten mijn mooie grote Fatsia’s (vingerplanten) die het ook goed doen in de woonkamer.

Piet (van Els) heeft allerlei dingen getimmerd dit voorjaar, o.a. mooie houten bakjes, model aardappelbakje van onze grootouders, waar een verzameling kruidenplantjes heel mooi in zullen staan op een tuintafel of terras. Hij stelt er eentje beschikbaar voor de verkoop. Wie koopt het voor het goede doel?

Verder is er ook nog gedroogde Verveine voor de thee zodat uw kleine Verveineplantjes eerst nog kunnen groeien voor ze in de thee verdwijnen. En er zijn nog flesjes kruidenazijn.

Bel of mail even waar uw belangstelling naar uitgaat en als u iets wil komen halen.

pzwaard(at)caiway.nl of 010-5913658.

*) Kijk voor een beschrijving voor jiaogulan op https://www.tuinplantenwinkel.nl/gynostemma-penthaphyllum-jiaogulan-puur.html en https://life-time.nl/onsterfelijkheidskruid-heerlijk-in-thee-en-salades/

Groet, Thérèse

Schrik niet van de afmetingen van de plant op de foto. Zo hoog wordt hij niet in ons klimaat. Hij is ook heel goed als hangplant te kweken.


Jiaogulan