Patrimoniumbuurt is de Groenste Straat van Vlaardingen

De winnaars van de wedstrijd om de GROENSTE STRAAT VAN VLAARDINGEN 2012 zijn bekend. Na verschillende bezoeken aan de deelnemende straten
is de jury, oftewel het bestuur van Groei & Bloei Vlaardingen, tot een eind-oordeel gekomen.
(Alle deelnemende straten kunt u bekijken in het fotoalbum)

Tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 15 september in de bibliotheek van Vlaardingen heeft wethouder Jan Robberegt de uitslag bekend gemaakt. En die uitslag luidt als volgt:

1. Patrimoniumbuurt
  2. Pieter Steynstraat
  3. Frieslandlaan

De wethouder overhandigde de prijs aan de winnaars: een bordje om op te hangen in de straat, samen met een prachtige bos bloemen. Daarbij las hij iets voor uit het jury-
rapport. Een paar citaten:

"Wat een bloemenweelde! Het lijkt wel of het verticaal tuinieren hier uitgevonden is." (over de Patrimoniumbuurt)
"De Pieter Steynstraat is een voorbeeld van hoe het ook kan in een nieuwbouwproject."
"Met kleurrijke beplanting zijn de bewoners erin geslaagd hun straat een dorps karakter te geven." (over de Frieslandlaan)

Naast een bordje krijgen de winnende straten een geldbedrag van resp. € 300, 200 en 100 voor een straatactiviteit. Namens Groei & Bloei was er voor de initiatiefnemers een jaarabonnement op ons mooie blad. Onder het genot van een drankje en een zoutje werd er nog even gezellig nagepraat. De prijswinnaars gingen op de foto en stonden de aanwezige pers te woord. Bij het weggaan was er voor alle aanwezigen nog een attentie in de vorm van een tasje met het blad G&B en een zakje bloembollen.

bij de start van de prijsuitreiking
het publiek in afwachting van wat komen gaat
derde prijs voor de Frieslandlaan
tweede prijs voor de Pieter Steijnstraat
en de eerste prijs voor de Patrimoniumbuurt
voor jarenlange inzet voor Groei en Bloei, het haringspeldje voor Riet en Jan

Haringspeld voor bestuursleden Riet en Jan

Na het uitreiken van de prijzen had de wethouder nog een verrassing voor onze bestuursleden Riet van der Windt en Jan van der Velden. Omdat zij allebei al 25 jaar actief zijn voor Groei & Bloei en omdat zij daar binnenkort mee gaan stoppen was er voor beiden een haringspeldje, voor Riet in de vorm van een hangertje. De gemeente geeft hiermee blijk van haar waardering voor hun inzet voor Groei & Bloei en daarmee ook voor de Vlaardingse samenleving. Riet en Jan waren natuurlijk zeer in hun sas met deze onverwachte huldiging!

Dita van Wieren
(foto's prijsuitreiking Ada de Vette)

Patrimoniumdwarsstraat
Pieter Steynstraat