Diversen

Tuinbericht van Annemarie (37)

Tuinieren in Westerwolde 
Terugkijkend op de afgelopen maand kom ik tot de conclusie dat ik met heel veel dingen bezig geweest ben maar niet met tuinieren. Nou ja, behalve dan die middag dat ik het gazon ge-maaid heb. Dat werd echt wel eens tijd. De halmen waren zeker twintig centimeter hoog en de kat van de buren was er niet meer weg te slaan. Wat is er heerlijker dan je, als kat wel te verstaan, te wentelen in dat hoge gras? Je zoekt een plekje uit midden tussen die halmen, doet je ogen dicht en je bent voor de rest van de dag onzichtbaar.

Eigenlijk wilde ik helemaal niet maaien. Het leek me wel een aardig idee om eens te kijken hoe lang het zou duren voordat er iemand medelijden met me kreeg en zich zou aanmelden als tuinhulp. Maar nee hoor, zo zit de wereld niet in elkaar. Dus bestelde ik een niet al te grote elektrische grasmaaier. Twee dagen later kwam een stevige post-besteller een grote doos afleveren. Het pakket zag er niet uit alsof er een grasmaaier in zat, maar volgens het plaatje bovenop moest het hem wel zijn. Bleek het een bouwpakket! Enfin, uren later stond er inderdaad een grasmaaier in de gang. Elektrisch, dat wel, alleen een snoer wordt er dan weer niet bijgeleverd. Dus, voordat ik aan de slag kon, moest ik eerst naar de bouwmarkt aan de andere kant van het dorp. En daar sta je dan voor een schap met snoeren in allerlei maten en kleuren... Maar goed, met een beetje advies van een medewerker die toch verder niet veel te doen had, kon ik naar huis met een oranje exemplaar dat nog in de aanbieding was ook. Eenmaal aan het maaien, was het eigenlijk wel leuk ook. En de postbode toetert tegenwoordig als hij langsrijdt.

Van de Tuin & Kunst Tien Daagse heb ik helaas niet veel meegekregen. Het was te koud, te nat of ik had het te druk. Het Klooster was opgesierd met prachtige bloemstukken. Daar heb ik dan weer wel van genoten. Jammer dat zoiets na een paar weken weer verdwijnt maar gelukkig hebben we de foto’s nog: www.kloosterterapel.nl (en dan naar het archief bij evenementen). Aan het eind van deze maand staat alles daar in het teken van Middeleeuws Ter Apel. Dat is een spektakel dat zijn weerga niet kent. Ik mag dat weekend hand- en spandiensten verlenen in zo’n grove linnen jurk en ik verheug me er nu al op.

Mont Martre, de kunstenaarsmarkt in Sellingen, was dit jaar echt een enorm succes. Alles zat mee: prachtig weer en het aanbod was van een verrassend hoog niveau. Voorlopig pieker ik er nog niet over om mijn kunstwerken er te laten zien maar zelf beleef ik nog dagelijks plezier aan het schilderij dat ik op de Mallotendag bij RNA creatief maakte (zie foto). Ik wist niet dat ik het in me had. ’s Morgens word je in het diepe gegooid en aan het eind van de dag gaat iedereen naar huis met een schilderij. Hoop lol, hapje, drankje en een BBQ ter afsluiting. Ja, het leven hier op het platte land bevalt me prima. Nu nog zien dat ik de smaak van het tuinieren te pakken krijg...

Annemarie van der Hoeven

meer
Detail van bloemstuk in Klooster Ter Apel
24
May
Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
23
May
Bericht uit Singapore