Diversen

Fotowandeling Broekpolder 12 april: een openbaring voor de meeste deelnemers!

Om 9 uur was de start. We troffen het geweldig met het weer: windstil en zonnig, fantastisch! We waren met 9 deelnemers en net als bij de wandeling van vorig jaar met de 3 enthousiaste fotografen van ‘Fotogroep Gaag’ in Maasland: Cor Verkerk , Rob de Kiewit en Bert Meuer.

De eerste stop was bij de ‘Vogelkijkhut’, waar vandaan wij een schitterend uitzicht hadden op een plas met voornamelijk ganzen. Dan verder wandelend met mooie uitzichten en tussen bloeiend koolzaad en fluitenkruid, onder andere over het Bruine beerpad maar geen bruine beer gezien… De runderen stonden helaas te ver weg dus die hebben we ook niet gezien, wel een buizerd.

Evenals  vorige keer kregen we weer veel  tips over camera- instellingen. Dus van alles proberen met een halfautomatische instelling  of een volledige handinstelling.

We hebben ook nieuwe plassen gezien in het gebied ‘De Ruigte’. Aangelegd voor waterberging? De beheerder laat de natuur zijn gang  gaan. Je ziet dus overal dode bomen en ook omgewaaide exemplaren die weer een goede voedingsgrond zijn voor onder meer paddestoelen. Voor mij was dit gedeelte van de Broekpolder redelijk onbekend, eigenlijk een openbaring. Dat je zulke mooie plekken vlak bij huis hebt!  Normaal fietsen we meer vanuit Maassluis naar de Foppenplas en dat is weer heel anders.  Echter voor de wandelaar is het gedeelte waarin we nu liepen, dus vanuit Vlaardingen, zeer aan te bevelen. Dan wel met goede wandelschoenen aan en… natuurlijk hoef je niet per se te fotograferen om van het gebied te genieten.

Na de wandeling nog even koffie gedronken bij de Krabbeplas en gezellig nagepraat. Al met al zeer de moeite waard en een succes! 

Peter Wetsteijn

De mooiste foto's van de deelnemers kunt u zien in het fotoalbum.

(foto's Margaret Strijbosch)

Naar boven