Diversen

Voorjaarsruilbeurs: geslaagde ochtend voor plantenliefhebbers

Zaterdag 19 april was het weer zover! De jaarlijkse plantenruilbeurs bij Beekenkamp, Maasdijk, georganiseerd door de afdelingen Westland en Waterweg-Noord van Groei & Bloei. Dit is toch wel één van de leukste happenings bij Groei&Bloei!

Om half 10 's morgens was er al een gezellige drukte in de grote hal van Beekenkamp. De mensen kwamen binnen met 1 of 2 dozen planten uit  hun tuin. Bij binnenkomst kreeg je nummertjes, een voor op je jas en een voor in de doos. Ook de Z-sisters stonden al (bijna) klaar achter de tafels met hun zelf gezaaide en gestekte planten.  Er was keus genoeg in vaste en eenjarige planten. Om 10 uur werden we officieel welkom geheten door Rosette en werd  nog even uitgelegd hoe de gang van zaken was. Erna kon het ruilen beginnen!

Bijna iedereen had al een tochtje door de hal gemaakt om eens te kijken wat er allemaal te ruilen was. Nou dat was best veel. Door het vroege voorjaar waren de planten al goed op dreef. De meesten waren wel bekend, maar er waren toch ook wel een paar grote onbekenden, o.a. een Geranium Madeirensis(?). Niet helemaal winterhard, dus voor in een pot, prachtig bloeiend. Wie weet lukt het om hem over te houden. 

Ook voor de sla-plug-plantjes was weer volop belangstelling, deze werden zo als altijd beschikbaar gesteld door de firma Beekenkamp. En zoals gebruikelijk waren er de heerlijke taarten van onze privé-bakster Ellie. Ondanks de Zaterdag voor Pasen, had ze weer haar uiterste best gedaan. De taarten worden steeds lekkerder en mooier. Bedankt Elli!

Nu nog een plekje zoeken in de tuin voor de nieuwe plantjes. Maar dat zal wel lukken , alles een beetje opschuiven en dan gaat het wel. Dit was weer een heel geslaagde ochtend voor alle plantenliefhebbers en dat is bijna iedereen van Groei & Bloei!

Corrie Sas

(foto's Piet Zwaard)

Kijk in het fotoalbum voor meer foto's van de ruilbeurs.