Diversen

Plantenmarkt Lentiz-Maaslandcollege: rustig, maar doeltreffend

Evenals in de voorgaande jaren waren we aanwezig op de plantenmarkt van het Lentiz-Maaslandcollege in Maasland. De school verkoopt hier door de leerlingen opgekweekte planten. Ook dit jaar zag het er weer prachtig en kleurrijk uit met al die hangpotten vol zomerbloeiers. De opbrengst van de markt gaat naar het goede doel dat de school dit jaar steunt, de aanleg van een tuin bij een bejaardentehuis in Albanië. Ook wij gaan dit jaar geld inzamelen voor dit zelfde doel door middel van verkoop van planten, baskets, e.d.

Bij de kraam van Groei & Bloei waren ook plantjes te koop, opgekweekt door Thérèse. En natuurlijk konden er weer hanging baskets worden opgemaakt. De school had plugplantjes ter beschikking gesteld, die door de bezoekers zelf in een basket konden worden gearrangeerd. Er waren petunia's en verbena's in verschillende kleuren, lobelia's en diascia's. Daarnaast nog tijm en salieplantjes. Met wat geknutsel aan de basket (gaatjes maken voor de plantjes!) en een schep potgrond de ingredienten voor wat over een tijdje een prachtig bloeiende bol moet worden. Als je maar genoeg water geeft natuurlijk!

Het was niet heel druk, ondanks of misschien juist door het mooie weer. Toch zijn er een behoorlijk aantal baskets en plantjes verkocht. De opbrengst viel daardoor toch mee. Er is een prima startbedrag binnengehaald voor Albanië. 

Dita van Wieren

(foto's Jannilies Smits van Burgst)