Update september 2014

Nu het marktseizoen voorbij is en we geen planten meer te verkopen hebben, een update over ons goede doel voor dit jaar. Niet alle markten waren even druk bezocht, maar desondanks hebben wij begin juli aan Dick Meijerink van het Lentiz Maasland College het mooie bedrag van € 915 over kunnen maken. Op 11 juli zijn twee docenten en twee studenten van het Lentiz Maaslandcollege vertrokken naar Albanië om aan de slag te gaan in de tuin van het bejaardentehuis in Korcë. Daar hebben zij een overkappingsconstructie gebouwd waar klimplanten tegenaan gaan groeien, en het terrein verder verfraaid met planten. Op de website van Stichting Hoop voor Albanië kunt u hier meer over lezen. Wij zijn blij dat we een substantiële bijdrage hebben kunnen leveren en we hopen dat de bejaarden van Korcë veel plezier zullen beleven aan hun opgeknapte tuin.

Op het nazomerfeest in Maasland op 30 augustus hebben we ook nog planten verkocht. De opbrengst hiervan (ca. € 150), bewaren we als startbedrag voor het goede doel van 2015.

Het goede doel voor 2014: Hoop voor Albanië

Ook dit jaar steunt Groei & Bloei Waterweg-Noord weer een goed doel met de opbrengst van de verkoop van planten en hanging baskets. We hebben besloten om ons dit jaar nogmaals in te zetten voor het doel waar ook het Lentiz Maaslandcollege zich sterk voor maakt, stichting Hoop voor Albanië. In 2012 hebben wij al een mooie donatie kunnen doen aan deze stichting. Het project waar de school dit jaar aan meewerkt sprak ons in het bijzonder aan.

De stichting Hoop voor Albanië doet veel goed werk in dit straatarme land. Op de website van de stichting kunt u hierover meer lezen. Het Lentiz Maaslandcollege is gevraagd om bij een bejaardentehuis in Korcë een tuin aan te leggen. De bedoeling daarbij is om de bewoners beschutting te bieden tegen de koude wind uit de bergen en tegen de felle zon in de zomer. Leerlingen van het Maaslandcollege zullen mee gaan helpen bij de aanleg van deze tuin.

Wij willen ons steentje bijdragen aan de realisering van dit plan. Dat doen we door de verkoop van hanging baskets gevuld met plugplantjes en van zelf gekweekte tuinplantjes, alles voor zeer schappelijke prijsjes. U kunt ons helpen door een bezoekje te brengen aan onze kraam op een van de markten waar wij aanwezig zullen zijn. Wij zullen u te zijner tijd op de hoogte brengen van het resultaat van de actie.