Diversen

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum

Een zonnige en vrolijke Stadshart Voorjaarsfair in Maassluis

Daags na aftrap van de viering van 400 jaar Maassluis werd zaterdag 17 mei voor het derde achtereenvolgende jaar de Stadshart Voorjaarsfair gehouden in de fraai opgeknapte Binnenstad van Maassluis. Bovendien was er naar aanleiding van dit 400-jarig bestaan in de hele stad van alles georganiseerd. In de Binnenstad trokken de Markt, het Bloemhof en de kramen langs de vlietjes veel bezoekers en voor de Buitenhaven was ook volop belangstelling.

Onze kraam op het Bloemhof had twee extra tafels nodig voor het met een ruime keuze in plugplantjes maken van hanging baskets. De ‘plugjes’ waren beschikbaar gesteld door het Lentiz/Maaslandcollege. Op en achter onze ‘echte’ kraam stonden allerlei stekken van zelfopge-kweekte vaste planten, zaailingen en kruiden te stralen in de volle zon: het was een bijzonder kleurrijk geheel. Ook de zomerse kleding en vrolijke hoeden van onze vrij-willigers droegen een steentje hieraan bij. Met een band naast ons die leuke, goed in het gehoor liggende muziek maakte, was het een feestje om daar te zijn.

Er zijn heel wat plantjes verkocht, met de nodige groenadviezen natuurlijk en de in historische kledij gestoken burgervader van Maassluis was ook geïnteresseerd in ons aanbod. Voor het maken van hanging baskets was iets minder belangstelling dan vorig jaar, waarschijnlijk omdat er zoveel leuks te doen was in de stad.

Door de dames van de organisatie werd de ‘bemanning’ van alle kramen prima voorzien van koffie en thee met wat lekkers. Het is een leuke dag geworden met gezellige mensen voor en achter de kraam.

Er is heel wat verkocht en we hebben dan ook een mooie opbrengst gescoord voor het goede doel, Stichting Hoop voor Albanië. Om vijf uur hebben we de kraam afgebroken: drie volle autoladingen met (plug)plantjes heen en één volle autolading terug, voor ons een mooi resultaat van deze geweldige Stadshart Voorjaarsfair in het 400-jarig Maassluis!

Ellie Smit


                                                                                            (foto's Margaret Strijbosch)

Naar boven