Diversen

Eerste Rondje Ambacht een succes!

De Nationale Tuinweek begon in Vlaardingen al op 13 juni. Op die vrijdag en op zaterdag 14 juni werd het Rondje Ambacht gehouden. Een initiatief van Annette Wielaard, waar wij ons graag bij hebben aangesloten.
En dus op vrijdag een tafel ingericht met informatie over Groei & Bloei en over de Nationale Tuinweek. Daarbij een partijtje planten voor de verkoop. Het kraampje stond bij de ingang van Annette's tuin, dus niemand kon ons missen.

In Annette's tuin waren mooie groencreaties te koop en leuke brocante spulletjes. Ook was er een theetuin ingericht, erg gezellig! Ons kraampje stond bij de ingang, dus niemand kon ons missen. Dat resulteerde in flink wat verkochte plantjes, leuke gesprekken en een behoorlijk aantal inschrijvingen voor de Nieuwsflits. Het weer werkte gelukkig ook heel goed mee! Rond etenstijd werd het wat rustiger, maar tussen 7 en 8 uur kwam de loop er toch weer in.

Op zaterdag verhuisde de kraam naar Holy. Een rondje langs de andere locaties in Ambacht leerde mij dat het ook op zaterdag 'lekker liep'. De combinatie van tuinen met brocante/kunst/vintage/etc. werkte prima. De stijlvolle tuin van de familie Van Laren bood een prachtige achtergrond voor de kunst van Jan van Dorp. Ook de proeverij van cognac in het tuinhuis paste er goed bij.
Wij hadden nog nooit gehoord van Pineau, maar het smaakte uitstekend!

Bij Ka & Co stond de tuin vol met leuke brocantespulletjes en nog meer van dat moois was te vinden in de tuin van Trudy van der Stoep. De bijzonder sfeervolle tuin van Minny Wielaard bood ruimte aan originele sieraden. En dan was er nog die kleine moderne designtuin, waar design-meubelen en vintage spullen te koop waren. Ook heel leuk!

Voor het streekmuseum Jan Anderson, de tweedehands kleding winkel en Stadslandbouw Van Ruytenburch had ik helaas geen tijd meer. Die ga ik zeker binnenkort nog eens met een bezoek vereren. 

Wat mij betreft was deze eerste editie van Rondje Ambacht een succes!

tekst en foto's: Dita van Wieren

Naar boven