Gezellig tuin- en groenfeest in het Beatrixpark voor herhaling vatbaar

Groene organisaties in Schiedam samen brengen, ontmoeten, en laten zien wat er allemaal gebeurt op groengebied. Dat was het doel van het tuin- en groenfeest op 14 juni in het Beatrixpark. En dat is goed gelukt. Ondanks een korte voorbereidingstijd was het marktje bij de kinderboerderij en Fort Drakesteijn goed gevuld en de sfeer was uitstekend. De 'exposanten' onderling deelden kennis en emailadressen werden uitgewisseld en menig bezoeker ging naar huis met een plant van de stand van Groei&Bloei of Eetbaar Schiedam.

Wethouder Patricia van Aaken verrichtte de openingshandeling voor de Nationale Tuinweek in de regio Waterweg Noord door een hotel voor solitaire bijen in elkaar te zetten. Zij overhandigde dit aan Ruud van Buijtenen van de Irado, die ervoor zorgt dat het bijenhotel een goede plaats krijgt op de kinderboerderij. Beelden hiervan zijn te zien op Look TV.

Wie stonden er zoal op de groenmarkt? Groei & Bloei uiteraard, naast de stand van Eetbaar Schiedam. Verder waren onder meer aanwezig: de Schiedamse stadsimkers, de Stichting Voedselbanktuinieren, de Stichting Vrienden van het Beatrixpark en de Irado gaf voorlichting over de educatieve tuinen

Al met al een leuke dag die, zo was de algemene stemming, beslist voor herhaling vatbaar is.

tekst en foto's: Ada de Vette