Diversen

Bekijk meer foto's van deze tuinavond in het fotoalbum

Gezellige tuinkijk- en praatavond in kleine kring

Met de aanmeldingen liep het niet storm, waarschijnlijk door toedoen van het matige weer in de weken die voorafgingen aan de tuinkijk- en praatavond. Toch hebben we met elf deelnemers een erg gezellige avond gehad in de tuin van Nel de Nooijer in Vlaardingen. Nel had de grote tafel onder het grote zonnescherm gezet, zodat we een eventueel buitje konden trotseren. Dat buitje viel uiteindelijk niet, zodat we op ons gemak een ronde door de tuin konden maken. Maar eerst was er koffie of thee met heerlijke taarten van Ellie. Menig aanwezige ging zelfs voor een tweede stuk! Ondertussen werd er gezellig gepraat over van alles en nog wat. 

Daarna gingen we onder leiding van Nel de tuin rond. De bungalow is aan drie kanten omringd door de tuin. Aan de zijkant gaat de tuin ongemerkt over in het aangrenzende berkenbosje van de gemeente. Geen hek ertussen, waardoor de tuin veel groter lijkt. Nel wees ons op het verschil in grootte van de twee tegelijk geplante pluimhortensia's. Waar zou dat nou aan liggen? 

Nel legde uit dat de voortuin zo is aangelegd dat er vanuit
het huis vrij uitzicht is naar de straat, over de lange vijver
heen. Maar door de uitgekiende plaatsing van beuken-
haagjes en door de grote struiken om het terras en langs
de oprit naar de garage, zit je op het terras toch uit het
zicht en beschut. Daar is over nagedacht! Op verschillende
plekken in de tuin was kunst te bewonderen. Bewondering
oogste ook de grote Acer naast het terras. Als laatste
gingen we nog een kijkje nemen op de patio. Een extra
stukje tuin, omringd door het huis, waar je heerlijk rustig
en onbespied kunt vertoeven. Door de met klimmers
begroeide muren ook een echte groene oase. 

Voor we op huis aangingen, leverde Thérèse nog wat planten af aan degenen die hadden gereageerd op een via email verspreidde lijst met planten die Thérèse nog in voorraad had. Daarna ging ieder tevreden op huis aan. Het was een geslaagde avond. Nel, hartelijk bedankt voor je gastvrijheid!

(tekst en foto's Dita van Wieren)

Naar boven