Diversen

Aleidastraat is de groenste straat van Schiedam

De Aleidastraat is uitgeroepen tot Groenste Straat van Schiedam. Een jaar lang mag deze straat zich de groenste noemen. In een nek aan nek race liet de nummer één de Schie en Van Leeuwenhoeckstraat achter zich. 

Negen Schiedamse straten waren voor deelname opgegeven door bewoners met groene vingers en creatieve ideeën. De Aleidastraat won de wedstrijd uiteindelijk, omdat de enthousiaste bewoners van het straatdeel tussen de Nicolaas Beetsstraat en Philips van Bourgondiëstraat in een korte tijd en met beperkte vrije ruimte de staat enorm hebben weten ‘op te groenen’. 

Wethouder Alexander van Steenderen (o.a. beheer openbare ruimte) overhandigde het felbegeerde straatnaambordje ‘Groenste straat van het jaar 2014’ aan de vertegenwoordigers van de Aleidastraat. Zij kregen daarnaast een waardebon van €300 voor een straatactiviteit of verdere ‘vergroening’ van de straat.

Van Steenderen: “De deelnemers laten zien hoe zij met elkaar grote invloed kunnen hebben op de uitstraling van hun straat. Naast het feit dat bloemen en planten mooi staan, brengt het samen ‘opgroenen’ ook veel gezelligheid met zich mee”. De wethouder sprak daarnaast zijn waardering uit voor buurttuin ‘Lucky Luke’ aan de Daltonstraat. Die kreeg een eervolle vermelding voor de wijze waarop bewoners zelf een braakliggend stuk grond hebben omgevormd tot een aantrekkelijke buurttuin. Ook ging er een pluim naar het bedrijf Vetus, dat standaard de openbare beplanting aan de Fokkerstraat onderhoudt, een kleurrijke groenstrook.

Ada de Vette