Diversen

Kerstworkshop 2014: naar huis met kerstkrans én kerstgedachte

Vol goede moed gingen wij op 13 december richting Maassluis. Nog een plaatsje gevonden om de auto te kunnen parkeren en dan verwachtingsvol door de bekende deur naar binnen. De geur van dennengroen en koffie komt je al tegemoet. We worden zoals gewoonlijk hartelijk begroet door het bestuur en Maarten. Op de tafels liggen verschillende soorten groen. Er staat een  mooie vorm van wilgentenen met glaasjes om waxinelichtjes in te doen. We bekijken alles onder het genot van een kopje koffie of thee, vergezeld van een lekker stukje zelf gebakken kertstcake.

Als iedereen er is vertelt Maarten wat we gaan maken. Hij laat het zien en geeft daarbij heel veel aanwijzingen. Na 10 minuten heeft Maarten het hele stuk fantastisch in elkaar en zou je het zo mee naar huis willen nemen. Dat is niet de bedoeling en optimistisch beginnen wij met groen steken. Er wordt heel hard gewerkt en na verloop van tijd ontstaan er, soms met een beetje hulp, prachtige kerststukken, zodat iedereen heel tevreden naar huis kan.

Maarten vroeg of we wanneer we klaar waren op elkaar wilden wachten om de tafels op te ruimen. Maarten sloot daarna het geheel af met een liefdevol toespraakje met de bedoeling om die liefde door te geven. Bovendien kregen we allemaal een hart, dat helpt ons zeker om liefde door te geven aan anderen. Een hele mooie gedachte, waarvoor heel veel dank.

Catrien Henderson

Bekijk meer foto's in het fotoalbum.