Diversen

Terugblik op de wandeling vanuit Maasland

Een groepje van 4 mensen durfde het aan om de wandeling in Maasland te starten op deze zeer winderige zaterdag 9 mei. Tiny van der Meer en Arie Roza waren de gidsen. Omdat er nog zo weinig in bloei stond had Tiny al de hele week gespeurd naar plekken waar normaal de orchideetjes, moeraskartelblad, koekoeksbloem en ratelaar in bloei zouden moeten staan. Ze was zelfs met Arie met een roeiboot gaan kijken op het vlietland, maar ook daar niets te zien. 

Besloten werd, ook vanwege de wind, om een alternatieve route te lopen langs de Commandeurskade. Daar zijn bloeiende bermen en twee vlietlandjes en tot onze grote verbazing waren de orchideetjes daar inmiddels wel. Het moeraskartelblad was ook hier en daar bezig om een bloemknop te openen, net als wat koekoeksbloemen. We zagen zelfs veenpluis.

Tiny en ik probeerden de planten een naam te geven en gelukkig had Tiny haar plantengidsen bij zich, dus konden planten en bloemen die niet spontaan uit ons geheugen tevoorschijn kwamen, even opgezocht worden. In de tussentijd attendeerde Arie ons op het geluid van diverse vogels. De deelnemers verbaasden zich er over dat ze lopend zoveel meer zagen dan op de fiets!

De wandeling hebben we afgesloten met een heerlijk kopje koffie in Museum De Schilpen.

Thérèse Zwaard

Bekijk meer foto's in het fotoalbum.