Nationale Tuinweek 2015

Foto's van de bomenwandeling en van de marktkraam 'Bij de buurvrouw' vindt u bij de fotoalbums.

Rondje Ambacht

De Nationale Tuinweek begon dit jaar in Vlaardingen op vrijdag 12 juni. Op deze dag en de volgende zaterdag 13 juni werd in de Vlaardingse wijk Ambacht voor de tweede keer het Rondje Ambacht gehouden. Op vrijdag was het prachtig warm weer. Het Groei & Bloei kraampje stond lekker in de schaduw opgesteld in de tuin van Annette Wielaard. Na de opening door burgemeester Bert Blase, die speciaal voor deze gelegenheid een gedicht had gemaakt over Ambacht, begon het gelijk al 'lekker te lopen'.  Veel bekende gezichten kwamen langs, bewoners van Ambacht en Groei & Bloei-leden. Er zijn aardig wat plantjes en tijdschriften verkocht voor ons goede doel. Zaterdag was het wat winderig, maar ook toen bleven de bezoekers komen. Op beide dagen was er leuke live-muziek te beluisteren. Om organisatrice Annette te citeren: 'Zoveel gezelligheid. Het was weer bijzonder leuk. Wat een leuke mensen zijn er langs geweest en wat veel positieve reacties.' En daar sluit ik me graag bij aan.

Bomenwandeling

Op dinsdagavond 16 juni maakten we een erg leuke wandeling langs de fraaie bomen in het Hof en op begraafplaats Emaus in Vlaardingen. Gids Joop van Dorp voorzag ons van informatie over verschillende bomen en over de renovatie die niet zo lang geleden heeft plaatsgevonden. Voormalig stadsdichter Aat Rolaff droeg op beide locaties een toepasselijk gedicht voor. Hoewel we slechts met 12 man/vrouw waren was het een erg geslaagde avond. We hebben genoten van de bijzondere bomen en planten in het mooie avondlicht!

Ga voor meer foto's naar het fotoalbum.

Marktkraam aan huis bij Thérèse Zwaard

De marktkraam aan huis in de tuin bij Thérèse Zwaard werd helaas niet erg druk bezocht. De weinige bezoekers hebben gelukkig nog wel aardig wat plantjes gekocht, zodat de pot voor ons goede doel toch weer wat verder gevuld is.

Kinderworkshop

Zaterdagochtend waren we bij Ruytenburch de spullen voor de kinderworkshop nog aan het klaar zetten toen de eerste scouts van de Marnix van St. Aldegondegroep al arriveerden. Om tien uur gingen we van start. De kinderen konden een bloemstukje maken in de meegebrachte kop en schotels. In de bloementuin werden daarvoor bloemen geplukt. De kinderen gingen enthousiast aan de slag en de resultaten waren het aanzien waard! Aan een andere tafel werden onder leiding van Charlotte potjes gevouwen, die vervolgens bij Annelies gevuld konden worden met een zaailing naar keuze. Na een bekertje limonade met een koekje kon er nog gezaaid worden in een grote (ijs)bak en mocht er een krop sla worden geoogst. Met een tas vol spullen gingen onze scouts naar huis, nadat ze ons heel lief bedankt hadden voor de leuke ochtend!

Marktkraam Thurlede en 'Bij de Buurvrouw'

Op zaterdag waren er ook nog twee Groei & Bloei marktkramen te vinden op twee locaties die meededen aan Midden-Delflanddag. Ada stond met een kraampje bij Volkstuinvereniging Thurlede. Het was een gezellig marktje met een redelijke opkomst. Thérèse en Margaret bemanden een kraam aan de Oostgaag in Maasland bij theetuin 'Bij de Buurvrouw'. Ondanks dat het weer wat 'dunnetjes' was, was ook dit een geslaagde dag, waarop weer een flink aantal planten van eigenaar wisselde.

Dita van Wieren

Bekijk meer foto's in het fotoalbum.