Diversen

Zomerse busexcursie naar Walcheren

We hebben het nog niet meegemaakt: een bustocht moeten verzetten omdat het “te heet” zou worden voor onze deelnemers. Gelukkig was de gereserveerde bus van Nooteboom ook de week erna inzetbaar en waren alle drie de tuinen bereid en in staat om ons bezoek te verschuiven. Op een enkeling na konden ook de deelnemers op de nieuwe datum en zijn we zaterdag 11 juli alsnog naar Walcheren gereden.

De eigenaren van de eerste tuin (’t Puntje) stonden al op ons te wachten bij het tuinhek. De koffie en zelfgebakken cocoskoek smaakten heerlijk na een bustocht van anderhalf uur. Iedereen kon zelf de tuin bekijken en een groepje is rondgeleid door de eigenaresse, Mattie Schout.

Voor we er erg in hadden was het al weer tijd om naar de volgende tuin (’t Hofje) te vertrekken, waar we onthaald werden op een heerlijke, door de gastvrouw, Joke Cijsouw, zelf bereide lunch. Met een heerlijk windje en gedeeltelijk onder de bomen hebben we ervan genoten. Met gastheer Henk hebben we de tuin bekeken en zijn verhaal gehoord hoe de tuin tot stand is gekomen. Speciaal voor ons was ook de schuur met brocante open en natuurlijk zijn de nodige spulletjes gekocht.

Weer even in de bus naar de laatste tuin, de Rammekenshof, van Willeke en Ruud Verschuur. Een prachtige tuin waar je heerlijk in kunt dwalen. Mijn hart ging uit naar de eilandborders met de prachtige warme oranje, rode en gele bloemen, gemengd met grassen en de paden van schelpen.

Thérèse Zwaard

 Bekijk meer foto's in het fotoalbum

 

Alle tuinen zijn nog diverse keren open, dus als u onze bustocht gemist heeft kunt u er zelf nog gaan kijken. Meer informatie op de desbetreffende websites.