De Groenste straat van Schiedam: de Schie

Op 7 oktober vond de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd om de Groenste straat van Schiedam. In een goed gevulde zaal aan de Hoogstraat 85 reikte wethouder Alexander van Steenderen de prijzen uit. Dit jaar deed een record aantal van vijftien straten aan de wedstrijd mee. Op een mooie zomerdag is de jury, bestaande uit medewerkers van de gemeente Schiedam en bestuursleden van Groei & Bloei, op pad gegaan om alle straten te bekijken. Aan de hand van een formulier werden punten gegeven voor de algehele uitstraling, plantkeuze, staat van onderhoud en duurzaamheid. Extra punten waren te verdienen met een vogelvriendelijke inrichting. Het felbegeerde bordje "Groenste Straat van Schiedam 2015" ging naar de Schie waar bewoners een bijzondere en vooral groene plek gecreƫerd hebben. De tweede prijs ging naar de Van Smaleveldstraat en de Aleidastraat werd derde.

Hieronder wat foto's van de prijsuitreiking en rechts foto's van de winnende straat, de Schie.

De winnende Schie
foto's Piet Bliek