Activiteiten & Actueel

Zaaipracticum bij het Lentizcollege

 

In twee uur tijd zoveel mogelijk zaden de grond in krijgen. Dat was wat ons te doen stond tijdens het zaaipracticum op 18 maart bij het Lentiz college in Maasland. Vorig jaar waren we te gast bij Thurlede, waar Dick Meijerink ons de theorie van het vermeerderen van planten uitlegde. Nu gingen we zelf aan de slag en Dick moest ons enthousiasme zo nu en dan temperen om alles in goede banen te leiden en dat deed hij met verve.

Het was een leuk gemixte groep, met deelnemers van Groei&Bloei, volkstuinvereniging Thurlede uit Schiedam en de bloemengroep (ofwel de Bloemen) van stadslandbouw Van Ruytenburgh in Vlaardingen. Allemaal mensen die met enthousiasme zelf hun planten willen opkweken. Met de nodige tips die we van Dick Meijerink hebben gekregen gaat dat nog beter lukken.

We hopen natuurlijk een deel van de opkweek terug te zien op de ruilbeurzen die er de komende tijd aankomen, zowel bij Groei&Bloei als bij Thurlede. En de 'Bloemen' hebben weer aardig wat materiaal gezaaid voor de boeketten die bij Van Ruytenburgh worden verkocht.

Kortom weer een leuke activiteit

meer
24
May
Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
23
May
Bericht uit Singapore