Activiteiten & Actueel

Hanging baskets maken

Of het begin van de lente wordt aangekondigd door de bloemetjes buiten te zetten? Klopt! Alleen omdat het nog kan vriezen worden de voorbereidingen alvast binnen getroffen. 

Op zaterdag 11 maart werden we verwacht bij het Lentiz college in Maasland. Met een select groepje hebben we hier hanging baskets opgemaakt.

Dick Meijerink van het Lentiz college had gezorgd voor een grote keuze aan plugplantjes waarmee we onder leiding van Thérèse aan de slag gingen. De manden waren al voorbereid met een inlegger. Eerst vulden we de manden tot halverwege. Met een scherp schaartje maakten we gaten in de inlegger. En dan was het zaak de plugplantjes door het gat heen te krijgen. Voor een onervaren hanging basket maker nog best een uitdaging die met heel wat plantenleed gepaard leek te gaan. Maar die plantjes zijn gelukkig best taai.

Tijdens het Opens internal link in current windowzaaipracticum in de daarop volgende week ben ik natuurlijk even gaan checken hoe mijn plantjes erbij stonden. En ze doen het wonder boven wonder heel goed. Een hele opluchting.

De manden worden nu goed verzorgd en eind april kunnen de deelnemers de hanging baskets ophalen. We hebben ook manden opgemaakt voor het goede doel. Die zullen bij verschillende gelegenheden ook te koop zijn.

  Hele kleine 'plugplantjes' kunnen zo, in diverse creaties in de kas al tot bloei komen. 

Hanging baskets: een korte cursus in beelden

meer

 

 

 

24
May
Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
23
May
Bericht uit Singapore