Activiteiten & Actueel

Workshop Botanisch tekenen

In twee dagen word je geen volleerd botanisch tekenaar. Dat staat als een paal boven water. Maar Els Warnaar geeft je wel plezier in tekenen en laat goed zien wat de mogelijkheden zijn van het tekenen met potlood.

Dit voorjaar hadden we een primeur in onze afdeling. Twee keer organiseerden we de tweedaagse workshop Botanisch tekenen waarin Opens external link in new windowEls Warnaar twee groepjes enthousiaste tekenaars (soms opnieuw) liet kennismaken met de verschillende hardheden en technieken van het potlood, hoe laat je de tonen verlopen en eventueel vervagen, wat doet licht met een onderwerp, en vooral heel goed kijken. De eerste dag legden we de basis, de tweede dag werkten we de tekening van een bloem uit.

Het was leuk om te zien hoe een ieder een eigen aanpak en handschrift had. De een heel stevig en robuust, de ander wat voorzichtiger, maar allemaal waren we met evenveel plezier bezig. Zoals Els zei: "Het hoeft niet naast de Nachtwacht te hangen". Het gaat om de weg en het plezier dat je hebt in het tekenen. En met dat laatste zat het wel goed. 

meer
24
May
Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
23
May
Bericht uit Singapore