Activiteiten & Actueel

31 juli t/m 5 augustus 2017

Waterweg- Noord organiseert met Gardentours een 6-daagse reis, van 31 juli t/m 5 augustus naar East Anglia.
Wij hebben het mooie 4* Novotel Ipswich weten vast te leggen.

Reissom per persoon in een 2-persoonskamer:
met 25 deelnemers: € 635,-
met 30 deelnemers: € 610,-
met 35 deelnemers: € 590,-
met 40 deelnemers: € 575,-
met 45 deelnemers: € 565,-
Toeslag 1-persoonskamer: € 85,-
Toeslag 1-persoons buitenhut: € 50,-
Toeslag comfort class hut*: € 32,-
* Comfort Class Hutten zijn 2-persoonshutten met beneden bedden.

Inbegrepen:
- Vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.- Begeleiding gedurende de reis door Karin Stolker.
- 3 overnachtingen incl. ontbijt en diner in het genoemde hotel.
- Overtocht per Stena Line Hoek Van Holland – Harwich retour in 2-persoons buitenhutten.
- Op de heenreis aan boord diner en ontbijt, op de terugreis ontbijt.
- Afscheidsdiner in een Pub vlakbij Harwich.
- Programmaboekjes bij vertrek.
- Incl. 21% BTW over een gedeelte van de reissom.

Niet inbegrepen:
- Kosten van de entrées voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief koffie/thee.
- Kosten lunches, koffie/thee.
- Uitgaven van persoonlijke aard.
- Kosten van eventuele verzekeringen.
- Bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur met een maximum van 9 personen.

Het programma van dag tot dag

Hier, in volgorde, wat details van het programma waarin goede adressen uit de brochure van Garden Tours zijn aangevuld met bijzondere adressen uit andere Specials, kortom: een formule die garant staat voor een fraai programma. Van alle adressen bestaan websites, waarvan de link is ingesloten bij de informatie hieronder.

Maandag 31 juli:

Verzamelen in Maassluis, dan naar Hoek van Holland voor een (nachtelijke) overtocht met de Stena Line, na gezamenlijk diner aan boord.

 

Dinsdag 1 augustus:

East Ruston Old Vicarage.

Dit is niet één tuin maar direct een hele verzameling van een stuk of 20 zeer diverse tuinen. Twee mannen zwaaien hier met succes de scepter en hebben met tomeloze energie een serie fraaie tuinen aangelegd.

www.e-ruston-oldvicaragegardens.co.uk

Pensthorpe Gardens

Heel anders van sfeer is de aanleg van het natuurpark Pensthorpe waar vennetjes een ideale plaats zijn voor watervogels. We zijn er op een mooi moment als de grassen hoog staan. Piet Oudolf heeft er een prachtige millennium garden aangelegd, en die is, zoals al Piet's tuinen, in deze tijd óók op een hoogtepunt.

www.pensthorpe.com/millennium

 

Woensdag 2 augustus:

RHS Garden Hyde Hall

Alle tuinen van de Royal Horticultural Society staan garant voor kwaliteit, en Hyde Hall is hierop geen uitzondering.

Tal van fraaie tuinen, met geregeld een schitterend uitzicht op het heuvellandschap in de omgeving.

https://www.rhs.org.uk/gardens/hyde-hall

 

Hatfield House and Gardens

Eén van Engelands beroemdste huizen. Koningin Elisabeth I is er opgegroeid. Is het huis zéér de moeite waard om te bezoeken, de tuinen die rond het huis liggen zijn dat niet minder. Het is zelden dat alle tuinen tegelijkertijd open zijn, maar daar hebben we natuurlijk naar gekeken, en op deze dag kunnen naast de "gewone" tuinen óók de East én West Garden bezocht worden!

www.hatfield-house.co.uk

 

Donderdag 3 augustus:

Beth Chatto Gardens

Ze was recentelijk nog te zien bij Gardener’s World: Beth Chatto. Inmiddels ver in de 90 maar nog altijd zeer betrokken bij de tuin die ze in de loop der jaren heeft aangelegd. Ook hier weer een aaneenschakeling van tuinen, op natte, schaduwrijke en droge gronden, allemaal even succesvol en schitterend onderhouden door haar team betrokken tuinlieden. Al die planten aangeplant op de juiste plaats. Beth' uitspraak: right plant, right place werd dan ook haar (vaak geciteerde) lijfspreuk. Haar naastgelegen kwekerij gaan we natuurlijk ook bezoeken!

www.bethchatto.co.uk

 

Ulting Wick

Een privétuin van uitzonderlijke klasse. De enthousiaste Philippa Burrough heeft een prachtige tuin aangelegd rondom haar 17e eeuwse boerderij vlakbij het beroemde plaatsje Maldon waar zout wordt gewonnen. Philippa wordt geholpen door de head gardener die jaren voor Prins Charles heeft gewerkt op zijn landgoed (met schitterende tuinen) Highgrove. Is er een grotere aanbeveling nodig?

www.ultingwickgarden.co.uk

Helmingham Hall

Een tuin die al jaren door ons wordt bezocht, een tuin waar iedereen van droomt: groot maar niet té groot, goed onderhouden, mooie sfeer, fraaie planten, goed aangelegd, met uitzicht op het kasteel (The Hall) en omgeven door een slotgracht. wat zou je je nog meer kunnen wensen?

www.helmingham.com

 

Vrijdag 4 augustus:

Clare College

Je kunt natuurlijk niet in dit deel van Engeland zijn en dan niet naar Cambridge gaan! De hele dag hebben we dan ook uitgetrokken voor een bezoek aan deze oude, gezellig intieme en fraaie universiteitsstad! Juist door dat intieme heeft deze stad voor velen de voorkeur boven Oxford. We beginnen met een bezoek aan de tuinen van één van de Colleges, gelegen aan de rivier de Cam, waar we rondgeleid worden door de head gardener.

www.clare.cam.ac.uk/College-Gardens

 

Na vrije tijd in Cambridge zelf bezoeken we de

 

Cambridge Botanic Garden

Een rijke tuin met verschillende kassen, fraaie borders op kleur en een keur aan diverse tuindelen ingericht naar thema en/of plaats van origine. Een als alle botanische tuinen aangelegd voor wetenschappelijke doeleinden, maar wel zó dat je je in een privé tuin waant.

www.botanic.cam.ac.uk

Na een afscheidsdiner in The Wooden Fender schepen we in om op zaterdag 5 augustus in de morgen weer aan te leggen in Hoek van Holland.

meer
24
Sep
De bruidssluier van de herfst
16
Sep
Volkstuin:125 mm regen