Terugblik activiteiten Nationale Tuinweek

Daar afdeling Waterweg-Noord zijn er weer verschillende activiteiten georganiseerd in de Nationale tuinweek. Hieronder een korte terugblik op een aantal van deze activiteiten.

Bezoek aan de kruidenkwekerij Biological Youngplants in Poeldijk
Eigenaar Gerard van der Knaap heeft heel veel dingen verteld en laten zien hoe het biologisch opkweken van kruidenplugplanten in z'n werk gaat. Van stekken, bemesten, bewateren tot verzenden toe. Een heel warm, maar ontzettend leerzaam bezoek en voor herhaling vatbaar volgend voorjaar. Vanwege onze verkopen voor het goede doel kregen we heel veel plugplantjes mee, die op zaterdag, Midden-Delflanddag en maandagavond, Marktkraam aan huis bij Thérèse, verkocht konden worden.

Kraam op de Midden-Delflanddag voor Museum De Schilpen in Maasland
Een kleinschalige locatie midden in het centrum van Maasland op het schelpenpleintje voor het museum. Om de kosten te drukken en zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het goede doel was er geen kraam gehuurd, maar hadden we de beschikking over 2 tafels en wat er niet op tafel kon staan stond uitgestald op het pleintje. Veel interesse was er van mensen over de goede standplaats van de planten. Niet alleen: wat voor bloem komt erin, maar ook "waar kan hij het beste staan" en dat is natuurlijk heel belangrijk.

Rondleiding over volkstuinen Thurlede
Het was Vaderdag en het was warm. Toch is er een flinke groep afgekomen op de uitnodiging om eens achter de hekken van volkstuinen Thurlede te komen kijken. De meeste van deze mensen hebben geen tuin en wilden eens zien wat volkstuinieren nou precies betekent. In een rondje over het complex in het Beatrixpark konden de bezoekers zien hoe divers de tuinen zijn. Sommigen heel netjes, met een gazon als een biljartlaken, anderen wat losser, met weelderige beplanting. Het gaat goed met de volkstuinvereniging. Het aantal leegstaande tuinen is het laatste jaar gehalveerd.  Door dit soort activiteiten wil Thurlede Schiedammers laten kennismaken met het volkstuinieren, en mogelijk enthousiaste nieuwe leden werven. Bent u geïnteresseerd in een volkstuin? Kijk dan eens op de website van de vereniging: www.volkstuinenthurlede.nl.

Marktkraam aan huis
Ondanks dat Thérèse zelf vond dat de tuin een puinhoop was vanwege het inkorten van meidoornhaag en hoge liguster, is er toch een "Marktkraam aan huis" georganiseerd. Tenslotte moesten de planten toch weer "aan de man" gebracht worden. Bezoekers die zaterdag verhinderd waren kwamen gelukkig op maandag, zodat er ook maandag gezellig bezoek was en nog aardig wat planten een goed tehuis vonden.