Activiteiten & Actueel

Tuinenreis naar East Anglia

Gingen we voorheen heel vroeg van huis om op tijd bij de tunnel te komen voor onze “over”steek naar Engeland, nu gingen we relaxed eind van de middag met de bus richting Stenaline in Hoek van Holland.

 

Met 35 mensen, veel nieuwe gezichten bij de groep, hebben we deze reis gemaakt naar East Anglia met onze vertrouwde Karin Stolker als reisleidster.

 

Over de tuinen kunnen we kort zijn: ze waren allemaal even mooi. Precies de goede tuinen in de goede tijd. De grassen waren aan het opkomen en de borders waren prachtig op kleur.

 

Dag 1:

East Ruston Old Vicarage met 20 zeer diverse tuinen.

Pensthorpe Gardens, een natuurpark met veel watervogels en de millennium garden van Piet Oudolf.

Dag 2:

RHS Garden Hyde Hall. Een enorm complex met “oude” dingen en het gloednieuwe moestuindeel met allerlei groenten uit diverse landen. Heeft u het gezien bij Gardeners World op vrijdag 25 augustus?

Erna Hatfield House en gardens. Hatfield House is een van de beroemste huizen van Engeland. We hebben het op ons gemak kunnen bekijken, want toen was het een beetje nat buiten. In elk vertrek iemand om je vragen te beantwoorden. Toch hebben we, gewapend met paraplu en regenjas de East en de West Garden bekeken.

Dag 3:

Ja, ga je naar East Anglia, dan sla je de Beth Chatto gardens niet over. Wijzelf waren er al 3 keer geweest, maar het blijft mooi en er was een nieuw deel bijgekomen en een mooie tearoom en natuurlijk de bekende tuinwinkel. Altijd in trek bij onze tuinreizigers die weer allerlei leuke dingen gekocht hebben voor het thuisfront.

Ulting Wick was een verrassing, voor ons, maar ook voor Karin die deze tuin nog niet bezocht had. Een deel van de tuin was in dezelfde kleuren beplant als de hot border van Great Dixter: hele donkerrode bladplanten, rode, oranje, gele bloemen en veel..... Je waant je in een subtropisch paradijs.

Helmingham Hall met een prachtige moes-/siertuin, tot in de puntjes onderhouden.

Dag 4

Clare College: inderdaad wat Karin schreef in haar aanbeveling: je kunt natuurlijk niet in dit deel van Engeland zijn en dan niet naar Cambridge gaan. Helaas was de headgardener onverwacht op stap, maar zijn collega vond het heel leuk om ons van alles te vertellen en ons door de tuin te begeleiden.

Daarna kon iedereen Cambridge op eigen houtje bekijken en daar ook iets te eten halen. Met een aantal hebben we Kings College van binnen gekeken, bekend van de Kings Carols in de kerstperiode. De stad Cambridge leek wel overspoeld door Japanse en Chinese toeristen.

Op de afgesproken tijd en plaats was Rex er weer met de bus en reden we een klein stukje naar de Cambridge Botanic Garden. Een tuin zo uitgebreid dat je echt van tevoren moest bepalen wat je wilde zien anders lag je tong op je schoenen......

Met een afscheidsdiner in The Wooden Fender was de reis weer bijna afgelopen. Nog een nachtje slapen op de Ferry en ’s morgens weer bijtijds met de bus in Maassluis.

In oktober zullen we een terugkomavond organiseren in de week van 23 oktober, dan is Karin in Nederland. We kunnen dan elkaars foto’s bekijken en terugblikken op een hele geslaagde tuinreis.

Misschien kunnen we op de terugkomavond ook alvast met elkaar overleggen wat we volgend jaar zouden willen doen.....? Toch een keer de Cotswolds?

 

We gaan het bekijken.

Thérèse

 

Old Vicarage
Pensthorpe
Hyde Hall
Hatfield
Beth Chatto
Ulting Wick
Helmingham Hall
Clare College
Kings College
Botanische Tuin Cambridge
meer
 
24
May
Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
23
May
Bericht uit Singapore