Activiteiten & Actueel

Zaaiprakticum en workshop hanging baskets

Vorst, een snijdende oostenwind en geen zon, echt lekker weer om aan zaaien van planten te denken....? Maar ja, het is afgesproken dus we gaan ervoor. Met een kleine groep (2 afmeldingen wegens ziekte) hebben we een heel aantal zaden aan de aarde toevertrouwd.

Van tevoren hebben alle deelnemers al lijsten toegestuurd gekregen per email met allerlei verschillende systemen van zaaien zodat er al thuis wat voorbereid kon worden.

Dick Meijerink van het Lentiz College heeft in de praktijk laten zien waar je op moet letten om uit het zaad ook mooie planten te laten groeien. Punten die naar voren kwamen: wat is de samenstelling van goede zaaigrond, waar kan je het mee mengen, hoe geef je het water, hoe diep gaan de zaden, wat doe je met heel fijn zaad, wat is het voordeel van zaaien in platen met celletjes, enz.

In de tussentijd had Ellie in de grote schoolkeuken een heerlijke lunch voorbereid met pittige hete pompoensoep, puntjes pizza, heerlijke broodjes, krentenbollen en koffie en thee. Het was heerlijk warm in de keuken en iedereen had weer energie om verder te gaan met de volgende workshop: opmaken van hanging baskets of potten.

Dick had gezorgd voor een keur aan plugplantjes, lobelia, sutera, viool, veel verschillende surfinia’s en petunia’s, cuphea, santolina e.d. en er waren ook heel veel biologische kruidenpluggen, gesponsord door Biological Youngplants. Iedereen heeft voor zichzelf baskets of potten gemaakt en daarna meegeholpen om baskets en potten op te maken die op 26 april voor het goede doel tijdens de Plantenmarkt bij het Lentiz verkocht kunnen worden. Deze dag heeft alvast een aanzet gegeven tot een beginsaldo voor het goede doel van het Lentiz van dit jaar.

Bij deze alvast de uitnodiging voor de Plantenmarkt bij het Lentiz, Commandeurskade 22, Maasland op 26 april.