Activiteiten & Actueel

Lezing Slim gebruik van vaste planten

Op woensdagavond 21 november verzorgt Gerard van Buiten een lezing in Natuurcentrum De Boshoek (Bospad 3, Schiedam) over 'Slim gebruik van vaste planten'. Gerard van Buiten is de hortulanus van de Utrechtse Botanische Tuinen. Hij heeft een schat aan ervaring met het toepassen van vaste planten en kan daar aanstekelijk over vertellen. 

Een plant ziet er het mooist uit als hij daar staat waar hij zich het best thuis voelt. Als je je bij het inrichten van een border laat leiden door dit principe, ontstaat een beplanting die er natuurlijk uitziet, weinig onderhoud vraagt en er jarenlang kan blijven staan. Deze lezing gaat over het slim gebruiken van vaste planten. Stem de plantkeuze nauwkeurig af op de plek, maak uitgekiende combinaties en hou je aan een paar heldere vuistregels voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van je tuin. Dan krijg je een sterke, gezonde beplanting die er het hele jaar fraai uitziet.  Zo komt het “luie genieten” een stuk dichterbij! En ben je wat minder lui, dan krijg je allerlei tips om je beplanting er nog langer mooi uit te laten zien.
Gerard van Buiten, hortulanus van de Utrechtse Botanische Tuinen, is meer dan 40 jaar in de weer met vaste planten en altijd op zoek naar onderhoudsarme beplantingen voor elk formaat tuin. Hij schrijft sortimentsartikelen voor het vakblad Tuin en Landschap en geeft regelmatig lezingen en cursussen over uiteenlopende onderwerpen. Gerard schrijft ook voor het tijdschrift Groei & Bloei. De lezing begint om 20.00 uur.  De toegang bedraagt 2 euro (gratis voor leden van Groei & Bloei), incl. een kopje koffie/thee

meer
13
Dec
Westlandse buitenplaatsen van weleer
06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879