Activiteiten & Actueel

Zaaiprakticum en workshop hanging baskets

We hebben Dick Meijerink bereid gevonden onze gezellige en leerzame workshops te herhalen. De workshops kunnen afzonderlijk van elkaar gevolgd worden. Op 23 maart is het zover.

In de ochtend is het Zaaipracticum.

Dick laat stap voor stap zien welke zaaimethodes er zijn, welk zaad diep, ondiep of helemaal aan de oppervlakte
gezaaid moet worden en welke andere “eisen” de zaden hebben, de kiemtijd, de temperatuur enz. en natuurlijk wordt er flink gezaaid.

Zelf graag meebrengen: zaden, zaaibakjes*), wc rolletjes (handig als u bijv. lathyrus of zonnebloemen te zaaien heeft), potlood, labeltjes of etiketjes.
Zaaigrond is aanwezig.

*) Let op: allerlei bakjes van etenswaren kunnen gebruikt worden, mits goed schoongemaakt en er moeten gaatjes in de bodem of net boven de rand van de bodem gemaakt zijn. De bakjes moeten niet te hoog, maar ook niet te laag zijn, ca. 5cm is een prima hoogte.
Natuurlijk kunnen zaden met elkaar geruild worden en het is leuk om later de zaailingen met elkaar te ruilen bijv. op de ruilbeurs bij Beekenkamp (20 april), de ruilbeurs bij Thurlede (18 mei) of om deze te verkopen voor het Goede Doel op de verkoopdag van het Lentiz College vlak voor de meivakantie.
Voor het vervoer terug naar huis raden we wel aan om een grote doos of een kratje mee
te nemen waarin de zaaibakken passen, om omvallen in de auto te voorkomen.

Tussen het zaaipracticum en de workshop hanging baskets is het lunchtijd. De lunch met elkaar was vorig jaar heel gezellig en heerlijk klaargemaakt door Ellie Smit.
Zij heeft aangeboden weer de lunch te verzorgen en daar kunt u tegen betaling aan deelnemen.
Al het geld is bestemd voor het goede doel!

Prijzen:

  • Zaaipracticum: € 7,50
  • Lunch: € 7,50
  • De prijs voor de workshop hanging baskets is afhankelijk van de benodigdheden. Eigen baskets kunnen opgemaakt worden, maar er zijn ook nieuwe baskets en inleggers te koop. Prijsindicatie: nieuwe grote basket incl. inlegger, plugplantjes en potgrond: € 12,50
  • kleinere € 10,00.

Er zijn ook kruidenplugplantjes toegezegd door Biological Youngplants, dus kruidenbaskets of mixbaskets kunnen ook gemaakt worden. Wilt u geen hanging basket opmaken, maar heeft u een schaal, mand of balkonbak, die kunt u natuurlijk ook opmaken.

Degenen die handig zijn met het opmaken van hanging baskets kunnen deze dag ook helpen met het opmaken van baskets die dan met de Plantenmarkt van het Lentiz voor het goede doel verkocht kunnen worden.

Aanmelden bij Thérèse voor 16 maart pzwaard@caiway.nl of 010-5913658 en aangeven wat u zou willen doen.

Op 23 maart moet wel contant afgerekend worden!

meer
24
May
Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
23
May
Bericht uit Singapore