Natuurwandeling met oud-directeur Staatsbosbeheer Frits van Beusekom

Op zondag 5 mei kunt u met bioloog en oud-directeur van Staatsbosbeheer Frits van Beusekom op pad om de natuur van volkstuincomplex Thurlede en het aangrenzende Beatrixpark te verkennen.

Frits van Beusekom is ernstig bezorgd over de manier waarop Staatsbosbeheer tegenwoordig de Nederlandse bossen beheert. Staatsbosbeheer pleegt volgens hem roofbouw, sinds het geld moet verdienen. Hij ondersteunt de actie die 63 natuurorganisaties zijn gestart tegen de massale bomenkap die de laatste jaren plaatsvindt.

Uiteraard gaat het in de lezing niet alleen over dit controversiële onderwerp. Tijdens de wandeling komen de verschillende biotopen op het complex en in het Beatrixpark aan de orde en zal Van Beusekom laten zien welke vogels en planten hier voor kunnen komen. Hij gaat ook in op maatregelen waarmee de natuurwaarde verder verbeterd kan worden.

De wandeling start om 14.30 uur en eindigt om 16.30 uur in het verenigingsgebouw van Thurlede. Hier is nog gelegenheid vragen te stellen.

Toegang: € 5,00 (koffie en thee inbegrepen), leden van Thurlede € 3,50

Aanmelden via communicatie(at)volkstuinenthurlede.nl

Foto: Ben van de Broek (http://benvandenbroek.blogspot.com/)
Code rood: slakken