Activiteiten & Actueel

Bezoek aan Tulperij en Zwarte Tulp

 

Op 28 april gaan we met eigen vervoer naar de Tulperij in Voorhout en Museum de Zwarte Tulp in Lisse.

Bezoek aan De Tulperij van Daan en Anja Jansze in Voorhout.

Ontvangst in de Tulperij om 9.30 uur, start met een kopje koffie, daarna rondleiding tussen de bollen, ca. 3 kwartier, dan een tweede kopje koffie met vers gebakken appeltaart of vers gebakken stroopwafel en een bedrijfsfilm.

Na ons komt er een bus met nieuwe gasten, dus we moeten niet te laat komen dan wordt het te druk. Als we er eerder kunnen zijn is meegenomen.

Na de Tulperij willen we nog een bezoek brengen aan Museum De Zwarte Tulp in Lisse, daar is geen rondleiding gepland, u kunt op uw gemak zelf alles bekijken.

 

We hebben een arrangement besteld:

rondleiding voor 10-25 personen, met 2x koffie, appeltaart/stroopwafel en film is € 10,85 p.p.

De kosten voor Museum De Zwarte Tulp: voor museumkaarthouders gratis en voor niet-kaarthouders € 8,00.

Graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 24 april aanmelden via:

pzwaard@caiway.nl 

en aangeven of u wel/niet wil rijden en aantal personen. 

 

Museum De Zwarte Tulp in Lisse

Wil je alles weten over de bloembollenteelt en genieten van kunst met bolbloemen? Breng dan een bezoek aan Museum De Zwarte Tulp in het centrum van Lisse

Het, in 2015 volledig gemoderniseerde, museum vertelt het verhaal over de bloembollenteelt, de bollenexport en over het proces van vermeerderen en veredelen van bollen. Uiteraard leert u ook alles over belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de tulp en andere bolgewassen zoals de komst van de tulp naar Europa en Nederland, de tulpomanie -tulpengekte- in de 17de eeuw, de hyacintenspeculatie in de 18de eeuw en natuurlijk het verhaal van de zwarte tulp.

Museum De Zwarte Tulp is gevestigd in een monument in Dorpshart Lisse dat ooit als bollenschuur dienst deed. Onderdeel van het museum zijn de indrukwekkende vroeg 20ste-eeuwse directiekamers van Kalkzandsteenfabriek Van Herwaarden BV – de Comparitie genaamd.

In de museumtuin bloeit in het seizoen uiteraard een variatie aan bolgewassen.

Er is een museumwinkel aanwezig. VVV Lisse is ook gevestigd in Museum De Zwarte Tulp waar u terecht kunt voor fietsroutes en informatie over Lisse en omgeving. Er schijnt ook een museumcafé te zijn. (Th)

 

Adresgegevens

De ingang van het museum ligt aan de Heereweg 219, ook wel ‘Het Vierkant’ genoemd. Het museum is goed toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Er is volop gratis parkeermogelijkheid in de directe omgeving van het museum.

kijk op www.detulperij.nl en www.museumdezwartetulp.nl voor meer informatie.

 

De Tulperij
Daan en Anja Jansze
Oude Herenweg 16B
2215 RZ Voorhout

 

Museum De Zwarte Tulp
ingang aan de Heereweg 219, ook wel ‘Het Vierkant’ genoemd, in Lisse

De eigen parkeerplaats van het museum ligt aan de Grachtweg 2a, 2161 HN  Lisse

 

Vanuit onze afdeling is het ongeveer 45 minuten naar Voorhout (check even de routeplanner) en van Voorhout naar Lisse ca. 10 minuten.

meer
17
Jun
Code rood: slakken
13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)