Waterweg-Noord

Nieuwe Workshop: Keramieken Oorwormenpotjes o.l.v. Bernadet van Doren

We komen ze in veel tuinen tegen en ze zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel. Heksenmutsen (of andere holle vormen) zijn een decoratie voor in de tuin met een nuttige bestemming. Ze vormen een warm huisje voor insecten zoals oorwormen en lieveheers­beestjes, die op hun beurt luizen eten. We gaan een workshop “Oorwormenpotjes van keramiek” houden.

De docente keramiek van de Kunst en Cultuur Academie in Maassluis, Bernadet van Doren hebben we bereid gevonden een workshop te geven. In overleg met de deelnemers wordt gekozen voor een dag/avond. Het worden in ieder geval 2 dagdelen/avonden (1x boetseren en 1x glazuren). Bernadet zorgt voor het bakken.

Er kunnen 10 mensen deelnemen. De richtprijs wordt ca. € 60,00, incl. materialen, bakken, glazuren, koffie/thee. Het zal in principe in oktober gehouden worden.

Lokatie: Kunst en Cultuur Academie Maassluis.

Graag aanmelden bij mij (Thérèse) als u interesse heeft en zo ja voor woensdagavond, donderdagavond, zaterdagochtend of zaterdagmiddag. Uiterlijk 29 februari aangeven op welk dagdeel u per sé niet kan. Daarna kunnen we definitieve afspraken maken en definitief calculeren.

Waarom oorwormenpotjes?

Oorwormen zijn bijna onverzadigbare luizenjagers (en -eters), dus prima voor uw tuin.

Oorwormen werken voornamelijk ’s nachts en overdag trekken ze zich ergens terug waar het donker is. Om ze in de buurt van uw met luizen belaagde planten te houden, hebben ze een makkelijke schuilplaats nodig. De oorwormenpotjes van gebakken en geglazuurde klei, gevuld met hooi of stro, zijn prima schuilplaatsen en bovendien zien ze er prachtig uit in de tuin. Voor sommige bloemen zoals dahlia’s zijn oorwormen niet zo fijn, dan kan je de potjes gebruiken om ze daar levend te “vangen” en elders in de tuin weer aan het werk te zetten. Lees meer over oorwormen op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Oorwormen