Waterweg-Noord

Persoonlijk stukje groen

Wonend aan de Lindenlaan, in het groene Berkel en Rodenrijs, groei ik op als jong meisje. Spelend in de achtertuin, verstoppertje in de bosjes, sneeuwgevechten met de bloesem van de Prunus. Altijd buiten in het groen. Vanaf jongs af aan al bezig met zaadjes in de vensterbank en droogbloemen boven mijn bed of bloemen in de drukpers. Ook sta ik 16 jaar lang elk jaar 6 weken op de camping en struin ik land en bos af met mijn vriendjes.

Mijn liefde voor groen zit duidelijk in mijn bloed. Ik groei op en ontdek mijn liefde voor de Orchidee. Samen met een vriendin struin ik tentoonstellingen af en verzamel zo 18 soorten Orchideeën. Maar dan raak ik jaren later zwanger en beval van een mooie tweeling. Mijn aandacht voor de planten verslapt en langzamerhand gaat alles dood.

En dan vertellen mijn schoonouders op een bepaald moment, dat zij een moestuin hebben genomen. Ik wordt helemaal enthousiast van het idee en stel voor om de tuin samen te delen. Zo kan ik hen helpen met het zware werk en kan ik mijn groene vingers weer hun werk laten doen. Heerlijk vind ik het! Het zware werk kost mij veel energie, maar levert net zoveel energie op. Ik kom erachter dat mijn schoonvader lekker eigenwijs is en een bijzondere manier van tuinieren heeft. Hij stopt werkelijk waar alles in de grond, zonder erover na te denken. Dat dit bijvoorbeeld een boom van 5 meter kan worden, dat was niet bij hem opgekomen. Dus boom eruit en een ander plaatsje zoeken. Daarnaast volgt hij mij als een tweede schaduw en geeft mij goed bedoelde adviezen. Om niet in een gevecht te belanden maak ik met hem de afspraak dat we allebei de helft van de tuin nemen en dat hij mij lekker mijn ding moet laten doen. Ik strak en volgens een bepaalde visie, hij lekker rommelig en lukraak. Kijk zo gaat het beter!

Ik ben wel een kieskeurige tuinder, ik verbouw alleen groente die ik lekker vind! Inmiddels zijn wij verhuisd naar een nog grotere tuin aan het water en beleven elk jaar weer veel plezier op de tuin in samenspel met moeder natuur.

Wanneer ik naast mijn werk begin aan een HBO-studie, kom ik tijd te kort en kom ik steeds minder op de tuin. Gelukkig gaat mijn schoonvader elke dag naar de tuin om de planten te wateren. Ik mis de tuin, voel me best schuldig naar mijn schoonouders, maar moet accepteren dat ik dit jaar drukbezet zal zijn.

Maar….. groen gaat waar het niet gaan kan en ik verleg in de tussentijd mijn aandacht naar de kamerplanten. Ik kom ‘helaas’ in aanraking met een facebook-pagina voor planten en stekjes en binnen een paar maanden is mijn huis veranderd in een Urban jungle! Fantastisch! Elke dag groen om mij heen….zucht. De verslaving heeft inmiddels plaats gemaakt voor voldoening en specifieke interesse voor bepaalde plantensoorten. Daar is mijn gezin ook blij mee, er blijft nog een plekje vrij voor hen! Gelukkig waarderen en accepteren zij mijn ‘iets uit de hand gelopen’ hobby thuis en kan ik in tijden van drukte en studie toch nog genieten van al het groen om mij heen!

En hoe is Groei& Bloei dan in mijn leven gekomen?

Op een dag word ik benaderd door mijn buurman Piet. Hij vertelt dat hij lid is van Groei & Bloei en dat de afdeling Waterweg-Noord een nieuwe webmaster zoekt. Hij vroeg mij of ik misschien iemand in mijn netwerk wist die dat leuk zou vinden. Ik hoefde eigenlijk niet lang na te denken en stelde voor dat ik dat zelf wel leuk vond om te doen! Totaal geen ervaring met webdesign, maar wel liefde voor groen! Dus ik heb de uitdaging aangenomen en heb mij blanco in het avontuur gestort. En tot op heden vind ik het erg leuk om te doen en hoop ik u op een plezierige manier op de hoogte te houden van alle leuke activiteiten en evenementen! Veel leesplezier.

Vriendelijke groeten en gezondheid toegewenst namens mij,

Jojanneke Walters, de webmaster van Groei&Bloei, waterweg Noord.