Waterweg-Noord

Uw straat groener maken hoeft helemaal geen kapitalen te kosten. Om te beginnen de beplanting. Die hoeft u niet als plant te kopen. U kunt ze ook opkweken uit zaad. Uit een zakje zaad haalt u al snel een heleboel plantjes. Misschien zelfs zo veel dat u ze kunt ruilen met buren die ook planten uit zaad hebben opgekweekt. Als u van tevoren met elkaar afspreekt wie welke plant kweekt, dan gaat het ruilen natuurlijk nog beter. 

U kunt natuurlijk ook een Groei&Bloei ruilbeurs of plantenmarkt bezoeken om voor een koopje planten in te slaan. Zie voor de data hiervan de agenda. Of organiseer zelf samen met een paar buren in uw wijk een plantenmarkt.

Er zijn natuurlijk talloze planten die uit zaad op te kweken zijn. Op de pagina boomspiegels ziet u al een aantal voorbeelden. Maar u kunt ook denken aan diverse kruiden, zoals munt, thijm of salie. Voor nog meer voorbeelden zie de pagina eetbare geveltuin

Inspiratie voor de no/low budget (gevel)tuin vindt u bijvoorbeeld op het online prikbord pinterest.com. Zoek op woorden als upcycling of hergebruik, gecombineerd met garden, tuin. Er zijn diverse boards die over dit onderwerp gaan waaronder die van buitenskamers tuinontwerpen.

Wel even aanmelden op pinterest, dan kunt u er optimaal gebruik van maken. Ook als u Groei & Bloei Waterweg-Noord op twitter volgt, dan zult u daar geregeld tweets zien die te maken hebben met duurzaamheid en hergebruik van materialen in de tuin.

(tekst: Ada de Vette. Foto's via pinterest.com)