Waterweg-Noord

Dahlia uitje 2023 (filmpje!)

Op 16 september 2023 hebben we een heerlijke dag gehad, vol met de prachtigste dahlia's!

 

Als eerste bezoeken we Kasteel Keukenhof in Lisse. De ochtendzon lacht ons tegemoet en zorgt voor een magische sfeer in de kasteeltuin. We starten met het bezoek aan de dahlia's, aangezien het terras nog gesloten is. De dahlia's lokken ons door het natte gras. De eerste bloemen beloven een geweldige dag. We sluiten af met een kopje koffie en een gebakje en bezoeken nog even de bloementuin naast het terras.

 

Daarna vervolgen we onze weg naar de FBT dahlia showtuin in de Zilk. Een groot aanbod aan Dahlias, de een nog mooier dan de ander. De fotocamera's hebben het zwaar, batterijen lopen langzaam leeg. Ook wordt het voelbaar warmer!

 

We rijden door naar Fred de Meulder (groothandel met webshop) in Hillegom. Een grote pluktuin wacht ons op. Maar eerst nemen we even een pauze op de hooibalen, in de schaduw.  Zodra de boterhammen zijn verdwenen mogen we met emmer en mes het plukveld in en zoveel plukken als in de emmer past (niet volgepropt dus..). Wat een feest! Iedereen kan haar favoriete bloemen uitkiezen en een prachtige bos bij elkaar zoeken. Met volle emmers nemen we afscheid.

 

We besluiten als laatste locatie de Showtuin bij de Tulperij te bezoeken. Er is keuze uit bollen, meuk, curiosa, showtuin en pluktuin en mogelijkheid tot een drankje en hapje. We dwalen nog even lekker rond in de showtuin en sluiten af met een drankje. Dahlia-moe en voldaan stappen we weer in de auto en rijden naar huis. Daar staan onze mooie bossen Dahlia's te pronken en herinneren ons aan een geweldige dag!

Klik hier om mee te genieten! Vergeet het geluid niet aan te zetten bij het filmpje!